Fri frakt på beställning över 79 €. Avvisa

Unai Simóns hjältedåd gör att Spanien vinner UEFA Champions League på straffar

Finalmatchen mellan Spanien och Kroatien i UEFA Nations League hölls den 19 juni. Båda lagen kämpade i 120 minuter och lyckades varken vinna eller förlora, med totalt 30 skott på mål! Slutresultatet blev 0-0 i straffläggningen. I straffläggningen tog målvakten Unai Simón i den Spanien tröja 2023 hand om Majers och Petkovics skott ett efter ett, och Spanien slog Kroatien med sammanlagt 5-4 och vann UEFA Europa League.

Det var definitivt en fotbollsfest som man inte får missa, så låt oss gå igenom den. I den 12:e minuten styrdes Gavis skott från straffområdesgränsen ut och Spanien missade en bra chans att bryta igenom. Sedan plockades Pecilics två nickar av den spanska målvakten Unai Simón. I halvtid stod det 0-0 mellan de båda lagen. I den andra halvleken fortsatte spelet att gå ingenstans, med Spanien som kom nära målet, bara för att förnekas av målvakten Ljevakovics heroiska fot. I den 89: e minuten valde veteranen Navas den högra sidan av rutan, Asensio efter ett lågt skott att spela, men bollen betade den vänstra stolpen och gled ut ur dörren, Spanien missade möjligheten att döda.

Efter 90 minuters kamp kunde de två lagen fortfarande inte skilja mellan vinnarna och var tvungna att gå in i extra tid. Även om Kroatien alltid har kunnat lösa motståndaren i övertid, men den här gången gynnade inte lyckogudarna dem, de två sidorna gjorde fortfarande inga mål i övertid, och då var det dags att gå in i den spännande straffavgörandet. I straffläggningen slog båda sidor de tre första målen, men det fjärde målet av Kroatiens Majer var pounced på, medan det femte målet av Spaniens Laporte skott träffade tvärstången, och de två sidorna var bundna vid 4:4. I det sjätte målet togs Petkovics straffskott modigt av Unai Simón, och sedan kom Carvajal in för att låsa matchen med ett straffskott. Med Unai Simóns två straffsparkar i en Billiga Fotbollströjor slog Spanien Kroatien med sammanlagt 5-4 och vann UEFA Europa League!