Fri frakt på beställning över 79 €. Avvisa

Mbappe gör två mål när Paris Saint-Germain besegrar Auxerre med 2-1

Den 22 maj mötte Paris Saint-Germain Auxerre i den 33:e omgången av Ligue 1. Lionel Messi i Paris Saint-Germain tröja 2023 gjorde en assist, Mbappe gjorde två mål och Sinayoko gjorde ett mål för Auxerre och gav Paris Saint-Germain en knapp 2-1-seger. Paris kan fira tidigt efter den här matchen eftersom de redan har sex poängs försprång med bara två matcher kvar att spela och kan försvara sin titel om de inte tappar några poäng i de återstående två matcherna.

I den 6:e minuten hade Paris redan en poängs ledning tack vare Mbappe som skickade en direktpassning från Fabian Reus som med två raka avblåsningar satte bollen i nätmaskorna till 1-0 för Auxerre. Två minuter senare skickade Messi assist bollen vidare till Mbappe som tryckte in bollen och utökade Paris ledning igen, 2-0 Auxerre! Paris Saint-Germain fortsatte att attackera under resten av matchen, men bollen hittade inte nätet. I den 30:e minuten bröt Messi in på vänster sida av boxen och avlossade ett lågt vänsterskott som blockerades av motståndarmålvakten. Paris höll kvar sitt tvåpoängsförsprång fram till slutet av den första halvleken.

Auxerre drog tillbaka ett mål strax efter den andra halvleken när en lång passning från baksidan av målet möttes av ett huvudskott från Da Costa och ett lågt vänsterskott från vänster sida av Sinayoko till 2-1 till Auxerre. I den 58:e minuten parerades Mbappes vänsterskott från vänsterkanten av boxen för offside. I den 93:e minuten spelade Messi en direktpassning från mittfältet och Mbappe tryckte till ett enhandsskott med högerfoten från vänster sida av straffområdet, men offside dömdes bort. Matchen slutade med att Paris Saint-Germain vann med 2:1 mot Auxerre.

Efter den här matchen nådde Messi dubbelt tjugo för klubben den här säsongen, han gjorde 20 mål och gav sin 20:e assist. Och i och med sitt andra mål i kväll har Mbappe nu gjort mål i sex raka matcher för Paris. Med Paris i den form de är i är jag säker på att de kommer att kunna försvara sin titel, så låt oss ta på oss våra billiga fotbollströjor och titta på resten av matchen och heja på dem!